Javascript is required

MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Advokatuur nõustasid 2016. aastal 147 abivajavat lastega peret

PRESSITEADE
26.12.2016

MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Advokatuur nõustasid 2016. aastal 147 abivajavat lastega peret

Hea nõu lastega peredele on Lastekaitse Liidu ja Eesti Advokatuuri koostööprojekt, mille raames antakse tasuta juriidilist nõu abivajavatele lastega peredele. Sel aastal sai tasuta nõustamist kokku 147 inimest. Kõige enam vajavad pered nõu hooldusõiguse, suhtluskorra ja elatise teemadel.

„Lastega perede vajadus juriidilise nõu osas on väga suur. Meil on äärmiselt hea meel, et saame läbi tasuta professionaalse nõustamiste aidata neid, kes meie ühiskonnas kaitset ning abi vajavad,” sõnas ettevõtmise asutaja ja Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg.

„MTÜ Lastekaitse Liit hindab väga kõrgelt advokatuuri ja projektis osalevate advokaatide panust. Küsime kõikidelt nõu saajatelt tagasisidet ning nõustamiste kõrget professionaalset taset näitab see, et pea alati annavad abisaajad end nõustanud advokaadile maksimumpunktid,” lisab Hea nõu lastega peredele projektijuht Helika Saar Lastekaitse Liidust. “Sel aastal tasub esile tuua tõika, et kolmandik nõustamistest viidi läbi vene keeles. Seega on lastega perede tasuta nõustamine äärmiselt vajalik ja oluline ka vene kogukonnale. Hea meel, et jätkame tasuta nõustamistega ka aastal 2017!”

Hea nõu lastega peredele. projekt sai alguse üle 6 aasta tagasi ja on aasta-aastalt kasvanud. Aastate jooksul on advokaadid tasuta nõustanud üle 1100 inimese.

Nõustamised toimuvad eesti ja vene keeles Lastekaitse Liidu büroos eelregistreerimisega iga nädala kolmapäeval ning nõustamine on kõikidele tasuta.  Nõustamise teemad on perekonnaõigust puudutavad küsimused, lapse õigused, laste õigused suhetes vanematega, vanemate kohustused suhetes lastega, erinevad peremudelid – õigused ja kohustused, üksikvanema õigused, hooldus, eestkoste, lapsendamine.  Nõustamine hõlmab perekonnaõigusega otseselt seonduvaid õigusvaldkondi, näiteks pärimisõigust. Nõustamisel tutvustatakse ka riigi õigusabi olemust ja pakutavaid võimalusi ning vajadusel abistab advokaat abitaotluste vormistamisel.

Hetkel toimuvad tasuta nõustamised Tallinnas, kuid lisaks on loodud Skype sillad ka Hiiumaa ja Sillamäega Lastekaitse Liidu kohalike liikmesorganisatsioonide vahendusel.

Koostöös Lastekaitse Liiduga ilmuvad regulaarsed nõuandeartiklid ajakirjas Märka Last. Suure populaarsuse tõttu on need artiklid tõlgitud ka vene keelde. Lisaks on Eesti Advokatuuril lastega perede juriidilise nõustamise rubriik ajakirjas Pere ja Kodu.

Rohkem infot ja temaatilisi artikleid leiate:  http://www.lastekaitseliit.ee/vajad-abi/hea-nou-lastega-peredele/.

Lisainformatsioon:

Kristel Voltenberg
Kristel.Voltenberg@advokatuur.ee

Helika Saar
liit@lastekaitseliit.ee

Kadri Lainas
5645 0316
kadri@akkadian.eu