Javascript is required

Loengud õpilastele pilootkursuse „Kuritöö ja karistus” raames toimuvad eriolukorrast hoolimata.

Pressiteade

2. aprill 2020

 

Loengud õpilastele pilootkursuse „Kuritöö ja karistus” raames toimuvad eriolukorrast hoolimata.

 

31. märtsil andis Eesti Advokatuuri vandeadvokaat Andrei Svištš Viimsi Gümnaasiumi õpilastele valikainena e-loengu kriminaalpoliitika teemasid käsitleval kursusel. Tegemist on möödunud aastal Paide Riigigümnaasiumis toimunud seminari jätkuga, mis keskendub Eesti justiitssüsteemi tutvustamisele.

 

Advokatuuri liige ning advokaadibüroo RASK vandeadvokaat Andrei Svištš andis e-loengul õpilastele ülevaate advokatuuri rollist Eesti õigusmaastikul aga ka advokaadi rollist menetluses. Svištš tõi oma loengus välja, kuidas juuratudengist saab vandeadvokaat ning advokatuuri liige. Samuti tutvustas ta õpilastele, millistest põhimõtetest advokaat oma töös lähtub ning kelle huve ta menetlusprotsessis esindab.

 

“Väga positiivne oli see, et kool oli loenguks tehniliselt väga hästi ette valmistunud ning eriolukord õpilastele loengute läbiviimistel takistuseks ei saa,” ütles Svištš. Ta tõi välja, et õpilased olid huviga asja juures ning kõik, kes soovisid loengu ajal küsida või teemat kommenteerida, seda ka teha said. “See oli väga positiivne kogemus, mis andis väga palju head energiat praeguses keskkonnas,” võttis  Svištš kokku.

 

21 õppetunni jooksul tänavu märtsist kuni maini saavad õpilased ülevaate kriminaal- ja justiitssüsteemi toimimisest ning riigi ja inimese rollist kuriteoennetuses ning kriminaalpoliitikast.

 

Seminari sisustab ühe osana, nagu möödunud aastalgi, Eesti Advokatuuri vandeadvokaat, kes räägib advokaadi tööst ning advokaadi, prokuröri ja kohtu rollist nii kriminaal- kui tsiviilmenetluses.

 

Möödunud aasta 4. novembril tutvustas Paide Riigigümnaasiumis advokaadi tööd Eesti Advokatuuri juhatuse liige Indrek Sirk, kes tõi välja advokatuuri rolli õigusriigis.

 

Pilootkursuse Kuritöö ja karistus” algataja on Justiitsministeerium.

 

Andrei Svištš kodutööl