Javascript is required

In Memoriam vandeadvokaat Vahur Krinal (09.10.1960 – 20.10.2022)

In memoriam

 

VAHUR KRINAL

09.10.1960 – 20.10.2022

 

Eesti Advokatuur mälestab advokatuuri kauaaegset liiget vandeadvokaat Vahur Krinalit.

 

Vahur Krinal sündis 9. oktoobril 1960. aastal Viljandis. 1985. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Alates 1993. aastast sai temast Eesti Advokatuuri liige, olles eelnevalt töötanud mitmetel vastutusrikastel ametikohtadel.

Tegevust advokaadina alustas Vahur advokaadibüroos Järve, Otti & Laretei. 1994. aastal omistati talle vandeadvokaadi kõrgeim kutsenimetus. Samal aastal asutas ta omanimelise advokaadibüroo Viira & Krinal.

 

Eesti Advokatuur ühineb leinas Vahuri perega.

 

Jagame siinkohal kolleegide mälestusi Vahur Krinalist.  

 

Margus Viira

Vandeadvokaat, Vahuri endine partner ja lähedane sõber

 

Vahka! Nagu me sõbrad sind kutsusime. Tulid mu ellu  eelmise sajandi kaheksakümnendate alguses Tartu Ülikooli Tiigi tänava ühikas, edasi Väinjärve, Moonaküla ja Nõva malevarühmades ning hiljem partnerina ühistes firmades, viimati koos Advokaadibüroos Viira & Krinal. Ja järsku enam Sind ei ole. Oled esimene lahkuja, küll mitte oma kursuselt, aga esimene meie ülikooliaegsete sõprade siseringist. Tänapäeva maailm on karm ja kindlasti mõjutab ümbritsev ka meie tervist. Sinu suhtes ei osanud keegi arvata, et tervis võiks sind saatuslikult alt vedada. Lahkusid ootamatult ja ilmselgelt liiga vara. Olid loomult päikeseline, kes suutis ühendada omad ega sattunud kunagi teistega naginatesse. Vaatamata tagasihoidlikule loomusele oskasid  olla seltskonnamängude hing. Kes ei mäletaks Sinu kutsuvat  kildu “Ja nüüd võtame suure ringi”. Ka Sinu enda elu suur ring on olnud mitmekülgne, kuhu Sinust jäävad abikaasaks, isaks ja vanaisaks olemine, kõik Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumiga seotu, seda alates asutamisest kuni tänapäevani ning muidugi töö advokaadina. Sinu rahulik ja arutlev meelelaad olid alati kasuks keerukate olukorda lahendamisel, seda nii partnereid kui kliente nõustades, aga ka  kohtusaalis vaieldes. Olid suure töövõimega ja professionaalne, täites  lisaks enda vahetutele tööülesannetele ka ühiskondlikult olulist rolli õigusdokumentide koostamisel Eesti hariduselu edendamiseks. Oli võimalus koos Sinuga elada  murrangulistel aegadel ja optimistlikult koos üles ehitada oma firmat ja riiki. Jään alatiseks meenutama neid ühiseid rõõmsaid momente koos veedetud ajast, seda alates ühikast ja malevast, kuni tööni meie büroos ja  pikkade purjeretkedeni merel. Sinu suur ring  selles elus on nüüd täis saanud. Olid hästi soe inimene, jään Sinust puudust tundma.

 

Margo Normann

Vandeadvokaat, Vahuri endine kolleeg ja lähedane sõber

 

Vahuri Krinalit enam ei ole. Tasakaalukas sõber ja kolleeg lahkus ootamatult ja vaikselt. Ma ei tea kes mõtles välja loosungi südamega töötamisest. Tööd tuleb ikka peaga teha ja seda Vahur terve elu ka tegi. Lõpuks siiski eksis, rikkudes korraks oma tasakaalujoont ja eelistas tööd vajalikule puhkusele ja rahule. Provintsi advokaatide raske saatus – olla advokaat ja äriühing ühes isikus.

Ise on ta selle mõne päevaga surmaga ilmselt ära harjunud, teised veel  ei ole.

Ma ei mäleta pahurat või virisevat Vahurit. 40 aastane tutvus on piisav, et tema ujedat ja rahulikku olemust lugeda krinalilikkuseks.  Tema  olek ja  vaikselt öeldud asjalik sõna lahustas kõik teravused. Tema tasakaalukus ei olnud leplikkus kõigega. Vajalikul ajal  ta ka süttis ja arutas  maailma pulkadeni lahti.

Psüühiliselt terve inimesena ei otsinud  Vahur elu mõtet, sest ta teadis, et elu ise ongi mõte. Elu mõte oli Vahurile kodu, perekond ja sõbrad.

 

Puhka rahus sõber

 

PS Teadaolevalt ei satu advokaadid paradiisi. Aga ma arvan, et Vahuri kandidatuur läheb läbi, kui ta nimetab ennast saneerijaks.

 

Lääne Prokuratuur

Prokuratuur jääb mälestama väärikat, inimlikku ja mitmekülgsete teadmistega advokaati, kolleegi.

Vandeadvokaat Vahur Krinal oli oma kutsetöös tasakaalukas, usaldusväärne ning täpne. Ta oli üks advokaatidest, kes oli pühendunud riikliku õigusabi osutaja, tegemata järeleandmisi õigusabi kvaliteedis. Prokuröride sõnul oli ta inimesena hästi positiivne ja heasüdamlik.

Prokuratuur langetab sügavas leinas pea, mälestades kolleegi ning avaldades kaastunnet lähedastele.

 

 

Foto autor: Andres Haabu. Fotot kasutatud Äripäeva loal.