Javascript is required

In Memoriam vandeadvokaat Rein Kiviloo (21.03.1947 – 25.05.2023)

In memoriam

REIN KIVILOO

21.03.194725.05.2023

Eesti Advokatuur mälestab advokatuuri kauaaegset liiget ja endist kantslerit vandeadvokaat Rein Kivilood.

Rein Kiviloo sündis 21. märtsil 1947. aastal Pärnus. 1976. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Eesti Advokatuuri liige sai temast 1993. aastal, mil ta alustas tegevust advokaadina Tallinna I Advokaadibüroos. 1994. aastal sai Rein Kiviloo vandeadvokaadiks. Samal aastal nimetati  ta ka advokatuuri peasekretäriks ning ta tegutses advokatuuri kantslerina kuni 2007. aastani. Aastatel 2007 kuni 2014 tegutses Rein Kiviloo vandeadvokaadina advokaadibüroos Kasak & Missik.

Eesti Advokatuur ühineb leinas Reinu perega.

Jagame siinkohal kolleegide mälestusi Rein Kiviloost.

Mart Missik

Vandeadvokaat, Reinu endine kolleeg ja lähedane sõber

Mul oli suur au ja rõõm töötada Reinuga ühes büroos alates minu advokaaditee esimestest sammudest 1996. aastal. Me töötasime koos ka siis kui 2014. aastal võttis Rein vastu otsuse, et aitab juristitööst ja ta otsustas minna nautima vaba aega ehk „penskari elu“ nagu ta selle kohta ütles. Siiralt kahju, et see nautimise aeg tal teenimatult lühikeseks jäi.

Usun, et koos veedetud tööaastad on ka mind aidanud saada paremaks inimeseks, sest Rein oli kohusetundlik ja korrektne ning temast lausa kiirgas heasoovlikkust.  Meie põlvkonna advokaadid meenutavad siiani seda sooja ja hubast õhkkonda, mis valitses Advokatuuri kantseleis siis kui seal oli ametis peasekretär, hilisema nimetusega  kantsler, Rein Kiviloo.

Rein oli äärmiselt sümpaatne ja südamlik inimene, tülitseda ei õnnestunud mul temaga kordagi.  Meid ühendas ka huvi spordi vastu ja tean, et ta hoolis väga oma lähedastest.

Reinu oli õnnistatud hea huumorimeelega kuid tema firmamärgiks oli ikkagi südamlikkus.

Ka tema jaoks rasketel hetkedel  ei kurtnud ta enda murede üle vaid tundis huvi minu elu vastu ja säilitas muheda huumorisoone.

Jään igatsema head kolleegi ja sõpra

Tõnu Meidra

Vandeadvokaat, Reinu endine kolleeg ja lähedane sõber

Kui ma õigesti mäletan tutvustas meid Rein Kiviloole Kalle Liiv. Olime Mardi ja Rauliga kõvasti tahtmist täis advokaatideks saada ja vajasime vanemat patrooni. Silme ette kerkib esimene kohtumine Reinuga Olevimäe Õigusbüroo ümmarguse nõupidamiste laua taga. Aasta võis siis olla 1995. Peale tööd läksime loodava Olevimäe advokaadibüroo asju arutama Karja keldrisse. Pärast arutelu ütles Rein, et selliste poistega võib bürood teha küll. Sobisime Reinuga kohe: olime talle Reinu poisid.

Rein oli pikka aega Eesti Advokatuuri peasekretär. Meenuvad Advokatuuri väikesed aga õdusad ruumid Viru tänaval vanalinnas, kus Rein istus tänavale eenduva osaga toas. Koos Helgi Karmaga moodustasid nad advokatuuri kindla raudvara. See oli periood, kus kellegile ei meeldinud määratud kaitsega tegelda, Rein nägi kurja vaeva nende jagamisega büroode vahel. Rein oma sõbralikul ja soojal moel sai kuidagi asjad nii korraldatud, et kõik sai tehtud.

Reinu iseloomustas alati heatahtlikkus ja sõbralikkus. Ma ei mäleta, et Rein oleks kunagi kuri või pahane olnud, alatiseks jääb mu silme ette tema soe naeratus.