Javascript is required

In Memoriam vandeadvokaat Ants Nõmmik (30.04.1958 – 17.08.2022)

In memoriam

 

ANTS NÕMMIK

30.04.1958 – 17.08.2022

 

Eesti Advokatuur mälestab advokatuuri kauaaegset liiget vandeadvokaat Ants Nõmmikut.

 

Ants Nõmmik sündis 30 aprillil 1958. aastal Pärnus. 1986. aastal lõpetas ta Tartu ülikooli õigusteaduskonna. Alates 2000. aastast sai temast Eesti Advokatuuri liige, olles eelnevalt töötanud ligikaudu paarkümmend aastat erinevatel vastutusrikastel ametikohtadel.

Tegevust advokaadina alustas A. Nõmmik advokaadibüroos Partes. 2008. aastal omistati talle vandeadvokaadi kõrgeim kutsenimetus. Alates 2009. tegutses A. Nõmmik  juba omanimelises advokaadibüroos.

 

Eesti Advokatuur ühineb leinas Antsu perega.

 

Teadsime Antsu, kui kedagi, kelle peale sai alati loota ja toetuda. Jagame siinkohal kolleegide mälestusi Ants Nõmmikust.  

 

 

Avo Pärmann

Vandeadvokaat, Antsu endine kolleeg ja lähedane sõber

 

Elame äreval ajal. Kuid kõik toimuv näib olevat kusagil eemal ja kaugel. Meiega siin ei ole ju midagi väga hullu ja kindlasti läheb kõik ükskord mööda. Niimoodi meist enamus mõtleb.

Teade hea ja kauaegse kolleegi Ants Nõmmiku lahkumisest tuli seetõttu mulle tänasesse päeva justnagu mittesobituvana. Kuidas võib inimese elu katkeda kõigest praegu maailmas toimuvast sõltumata?

Ants Nõmmikuga ristusid minu teed esimest korda tööalaselt arvatavasti kohtusaalis, kui ta esindas istungil kedagi olles veel juristi staatuses. Peagi sai temast 2000-ndal aastal advokaat. Olen  puutunud kokku lugematu hulga kolleegidega ja nüüd püüan meenutada Ants Nõmmikut külgedest, mis tema juures eriti silma paistsid. Minu jaoks olid ennekõike nendeks suur optimism, mistahes olukorras, ja avatus. Viimane väljendus valmisolekus oma seisukoha väljaütlemises ka siis, kui vajasin nõu mõne mitte ainult tööd puudutava probleemi lahendamisel. Meelde tuleb tema ebatavaline informeeritus igapäevase elu nüanssidest. Ta suutis sõna otseses mõttes käigu pealt anda mistahes küsimusele vastuse äratades seetõttu kiiresti usalduse. Oli väga nõutud ja hinnatud klientide hulgas, kes tundsid end tema kõrval alati turvaliselt.

Ants Nõmmik oli oma töös maksimalist ja tegi oma tööd suure pühendumisega. Sellisena jääb ta end mulle meenutama.

 

 

Lääne Prokuratuur

 

Prokuratuur jääb mälestama suure hingega juristi, kolleegi, keda lisaks professionaalsetele oskustele iseloomustas inimlikkus ning helgus.

Vandeadvokaat Ants Nõmmiku pühendumus kogukonna tasandil õigusabi osutamisele, kirglik võitlusvalmidus menetlusosalistele õiglasema tulemuseni jõudmiseks ning härrasmehelikkus ja lugupidamine kõikide kaasteeliste suhtes on vaid üksikud iseloomustused prokuratuuri mälestusteraamatust.

Kutsetöös oli vandeadvokaat Ants Nõmmik professionaalne, usaldusväärne ning täpne, samas osates kõige pingelisemal hetkel huumorinoodiga kõigi pingeid maandada.

Prokuratuur langetab sügavas leinas pea, mälestades kolleegi ning avaldades kaastunnet lähedastele.