Javascript is required

In memoriam vandeadvokaat Rando Antsmäe (20.08.1976 - 30.07.2024)

In memoriam

RANDO ANTSMÄE

20.08.1976 – 30.07.2024

Eesti Advokatuur mälestab vara lahkunud head kolleegi vandeadvokaat Rando Antsmäed

Rando Antsmäe sündis 20. augustil 1976. aastal Palamusel. Ta lõpetas 1994. aastal Nõo  Reaalgümnaasiumi ja 1999. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Rando jätkas oma õpinguid Saksamaal ja lõpetas 2001. aastal Westfälische Wilhems-Universität Münster´i õigusteaduskonna õigusteaduste magistrina. Õpingute ajal tegutses praktikandina mitmetes Saksamaa advokaadibüroodes, kus sai esmase sissevaate advokaatide maailma ja omandas väärtuslikke kogemusi edasiseks kutsetööks. Eestisse naasnuna oli Randol kindel soov saada advokaadiks. Nii asus ta koheselt juristina tööle Advokaadibüroo HETA Tartu osakonnas. Eesti Advokatuuri liige sai temast 2001. aastal. Alates 2004. tegutses Rando Antsmäe vandeadvokaadina endanimelise advokaadibüroo juhi ja partnerina, alguses Tartus ning hiljem Tallinnas.

Eesti Advokatuur avaldab sügavat kaastunnet Rando Antsmäe abikaasale, lastele ja kõikidele tema lähedastele sellel üliraskel hetkel.

Jagame siinkohal kolleegide mälestusi Rando Antsmäest.

 

Madis Päts

Vandeadvokaat, Rando lähedane sõber ja endine kolleeg

Randoga tutvusime juba tema üliõpilaspõlves, kuigi ta oli minust kümme aastat noorem. Kuulusime mõlemad üliõpilaskorporatsiooni Vironia. Hiljem töötasime koos Advokaadibüroos HETA, kuigi erinevates linnades. Siis tekkis ka lähem tööalane suhtlemine, mis jätkus läbi kõikide nende aastate kuni tema surmapäevani. Viimased poolteist aastat jagasime ka samu ruume ja siis meievaheline koostöö intensiivistus. See oli hea ja produktiivne aeg. Rando oli alati valmis kaasa mõtlema ja arutlema, olgu selleks siis tööalased küsimused, poliitika, haridus või mõni muu teema. Kuna olime lisaks kõigele mõttekaaslased, kujunesid need vestlused sageli pikkadeks ja põhjalikeks. Jään neid igatsema.

Märkida tuleb kindlasti ka Rando olulist panust Gustav Adolfi Gümnaasiumi tegemistesse. Ta oli seal pikalt hoolekogu liige ja hoolekogu esimees. Jagasime huvi haridus- ja kooliteemade vastu, mis meid kindlasti liitis. Muidugi tuleb märkida Rando aktiivset kaasalöömist Lions liikumises, aga kohaliku elu edendamist Vormsi saarel, kus ta suviti elas.

Rando oli väga uhke oma perekonna ja laste üle. Rääkisime nendel teemadel sageli. Ta jõudis õnneks ära näha oma vanema tütre Harvardi ülikooli lõpuaktuse, poja gümnaasiumi ja tütre põhikooli lõpetamise. Elas neile kõigile väga kaasa ja püüdis nii palju kui võimalik toeks olla.

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et kõike mida Rando tegi, tegi ta suure pühendumuse, pedantsuse ja kadestamisväärse energia ning rõõmsa meelega. Tal oli suur empaatiavõime ja hea huumorisoon, mis advokaatide puhul ehk nii sagedased iseloomuomadused ei ole. Puhka rahus, kallis sõber!

 

Ronald Riistan

Vandeadvokaat, Rando lähedane sõber ja endine kolleeg

Rando, Sa polnud mitte ainult hea advokaat, kolleeg ja mentor, vaid ka suurepärane sõber. Sa olid alati optimistlik, naerusuine ning avatud meelega. Tajusid vandeadvokaadina oma vastutust meie õigusriigi ees ning rõhutasid noblesse oblige’i alati ka noorematele kolleegidele. Ning kõige olulisem: olid suure südamega ning otsisid alati kõiges ja kõigis head. Jään igatsema Sinuga peetud pikki mõtisklusi ja olen igavesti tänulik Sinult saadud õpetuste ja hüva nõu eest.

Head teed, kallis Rando!

 

Kaido Loor

Vandeadvokaat, Rando lähedane sõber ja endine kolleeg

Ma puutusin Rando ja tema abikaasa Avega kokku esmakordselt Tartu Ülikoolis ja korp! Vironias 1994-1996. Hiljem, 2014-2015 kui pidasime ühist advokaadibürood. Randos oli arusaamatu kogus energiat, ei mäletagi hetke, kus ta oleks olnud väsinud, kaevelnud või kedagi kirunud. Ning tema põhjalikkus oli mullegi eeskujuks ja, mis salata, mitmetele tema pikkade kirjade ning juriidiliste dokumentide saajatele vaevaks. Eeskujuks ja patrooniks oli ta ka mitmele Vironiast kasvanud advokaadile (kohtunik Ventsli, vandeadvokaat Riistan).  Vironias pidas ta mitmeid ameteid, oli olderman paljudele rebastele, ja mitmete ürituste algataja ja vedaja. Rando tegutses juba Ülikooli ajal ehitusetevõttes juristina ja pärast Ülikooli Advokaadibüroo Heta Tartu osakonnas. Pärast Heta lagunemist tegutses oma büroos Tallinnas, mida me siis 2014-2015 jagasime ja milles ta pärast seda ise jätkas. Meeles on Rando põhjatu heasoovlikus isegi nende klientide osas, kellest oli oodata, et ühel päeval jätavad nad arved maksmata. Kuid Rando võttis vastutuse ka nende eest. Energiaülejäägi pani Rando paljudesse erinevatesse rollidesse, alates Gustav Adolfi Gümnaasiumi Hoolekogust kuni jalgrattaspordini välja. Kuigi ta tegi palju tööd, leidis ta alati aega oma lapsi trennide, kodu ja kooli vahel vedamiseks, sest see andis talle, tema sõnul, ajaakna lastega suhtlemiseks. Suuremat rõõmu valmistas Randole purjetamine, mida ta tegi rohkelt ja paljudel meredel. Nüüd on ootamatu pagi Rando ära viinud ja jääb üle vaid loota, et talle puhub igavene taevane pärituul.

Minu kaastunne Avele, Rando lastele ja lähedastele.

Rando, sinu heateod ei aegu!


 

Rando Antsmäe ärasaatmine toimub kolmapäeval 14.08.2024 kell 12.00 Tartus, Tartu Peetri kirikus (Narva mnt 104). Kimpe või pärgi on palutud mitte tuua, kuivõrd teenistusele järgnevalt toimub kremeerimine. Lõikelilled on teretulnud.